Percuma

Format ai (adobe illustrator)

Titulo

printer untuk kad kahwin

templatekadkahwin.com - Memilih printer untuk kad kahwin sudah pasti anda lakukan bagi para pelaku pencetak jemputan perkahwinan. bahawasanya alat yang digunakan untuk mengukur kulaitas hasil cetakan sebuah reka bentuk ini adalah penentu akhir bahawa kad kahwin siap dibungkus dan siap diberikan kepada pemesan.
printer untuk kad kahwin

Yang menjadi bimbang para pelaku pencetak jemputan adalah hasil cetakan tidak sesuai dengan reka bentuk pada demo. yang mengakibatkan pemesan melakukan pembatalan tempahan. Hal ini sungguh sangat merugikan bisnes kad kahwin yang anda jalani, supaya anda terhindar dari itu. maka anda harus pintar memilih printer untuk kad kahwin.


1. Kelajuan Dalam Cetak
Pencetak untuk usaha harus mempunyai kelajuan yang boleh dipercayai, kerana usaha cetak jemputan adalah usaha yang penuh dengan tekanan. Artinya setiap job harus boleh diselesaikan dengan cepat atau tepat waktu. Namun tentu saja anda juga harus memberi perhatian kepada modal yang anda miliki, kerana semakin cepat sebuah printer dalam mencetak maka harganya semakin mahal.

2. Jumlah Warna Tinta
Kita tahu bahawa kualiti cetak jemputan full color bergantung pada tinta yang dimiliki oleh sebuah mesin cetak. Untuk itu sangat penting ketika memilih printer terbaik adalah printer yang mempunyai jumlah tintan yang lengkap. Saya mencadangkan agar anda memilih printer yang mempunyai dakwat dengan 6 warna iaitu (cyan, kuning, magenta, hitam, light cyan dan light magenta) dengan menggunakan 6 jenis warna ini hasil akan sangat mengagumkan untuk saiz printer terutama untuk cetakan yang banyak terdapat foto dan gambar .

3. Resolusi Printer Terbaik
Semakin tinggi resolusi maka semakin bagus kualitas hasil cetak sebuah printer. Maka pada saat membeli sebuah printer untuk usaha cetak undangan harus memperhatikan resoulusi dari sebuah printer.

4. Penggunaan Elektrik
Usaha cetak jemputan dengan peralatan digital (komputer dan printer) tidak lepas daripada keperluan elektrik. Perhatikan keperluan elektrik dari alat yang dibeli dan bandingkan dengan kuasa yang dimiliki. Jangan sampai selepas membeli kemudain tidak boleh dihidupkan kerana kuasa anda anjlog tiak boleh menghidupkan peralatan percetakan.

5. Cost Atau Kos Cetak
Kita tahu bahawa hal yang menghisap kos paling besar dari kos cetakan adalah kertas, tinta dan cartridge. Ada beberapa printer yang tidak cartridge nya tidak boleh refill, artinya harus menggunakan dakwat original, bahkan tidak boleh dirfil sama sekali sehingga apabila dakwat habis artinya harus mengganti cartridge.

Kalau ini berlaku maka kos cetakan akan membengkak. untuk itu, pilihlah printer yang boleh direfil dan boleh menggunakan tinta apa saja. Disyorkan untuk anda menggunakan printer dengan sistem penyerapan, kerana dengan sistem penyerapan kos cetakan boleh dikurangkan.


Tidak ada komentar

cars

Diberdayakan oleh Blogger.