Percuma

Format ai (adobe illustrator)

Titulo

Kertas Kad Kahwin

Templatekadkahwin.com - Kertas Kad Kahwin | Jika anda hendak mencetak jemputan perkahwinan, Sudah seharusnya anda perlu mengenal serta mengetahui jenis kertas yang biasa dipergunakan untuk mencetak jemputan perkahwinan. Pada umumnya, setiap kertas boleh digunakan untuk mencetak jemputan perkahwinan, misalnya saja kertas hvs biasa. Tapi .. di sebalik itu ada kualiti yang berbeza dari setiap kertas yang digunakan untuk mencetak.

Untuk mendapatkan hasil yang maksimum anda boleh mengetahui jenis Kertas Kad Kahwin, berikut senarainya:

Art Carton

Art Paper adalah kertas yang Kerap digunakan pada percetakan offset dan digital. Kertas jenis ini mempunyai ciri-ciri berkilat dan boleh ditambah finishing menggunakan doff, berkilat, maupun dengan UV. Biasanya, Art Paper digunakan sebagai bahan untuk mencetak poster, namun tidak menutup kemungkinan untuk mencetak sampul majalah. Kertas jenis ini mempunyai varian gramatur dari 100 gram hingga 150 gram.
Kertas Kad Kahwin

Matt Paper

Matt Paper mempunyai bentuk yang sama dengan Art Paper. Namun, jika dilihat lebih terperinci, kertas ini mempunyai perbezaan asas pada permukaan, yakni tidak berkilat. Matt Paper Kerap digunakan untuk mencetak majalah kerana boleh memberi nuansa doff. Hal lain yang membuat kertas jenis ini Kerap digunakan adalah kerana Matt Paper lebih cepat meresap dakwat berbanding dengan kertas Art Paper.

Kertas Kad Kahwin

Concord 

jenis Kertas Untuk Cetak Jemputan perkahwinan bertexture, biasanya digunakan untuk kepala surat / sijil. Sama seperti jenis kertas jasmine, jenis kertas ini juga terdapat beberapa pilihan warna. Biasanya gramasi antara 220-250 gr.
Kertas Kad Kahwin

Jasmine 

jenis Kertas Untuk Cetak Jemputan perkahwinan jasmine ini banyak digunakan untuk membuat jemputan, kesannya seperti terdapat gliter-gliter warna. Warna kertas jasmine pun cukup banyak pilihan, diantaranya ada warna kuning air, abu-abu, putih, biru muda, pink, dan banyak lagi.

Kertas Kad Kahwin

Samson kraft 

Jenis Kertas Jemputan perkahwinan coklat muda, bahannya kitar semula, permukaan agak kasar. Umumnya digunakan untuk kertas bungkus, namun kerana kesannya klasik bahan ini juga banyak digunakan untuk pembuatan paperbag, hangtag, kerana warna dasarnya coklat, umumnya dicetak 1-2 warna sahaja. Gramasi yang biasa digunakan 150gr, 220gr (carton). jenis kertas ini biasa digunakan untuk cetak jemputan perkahwinan gulung.
Kertas Kad Kahwin

masih banyak lagi tentunya jenis Kertas Kad Kahwin yang Kerap digunakan sebagai media mencetak sebuah design jemputan. tentunta kita akan berbincang dilain masa, akhir kata templatekadkahwin.com mengucapkan terimakasih dan sampai jumpa.

Tidak ada komentar

cars

Diberdayakan oleh Blogger.