Percuma

Format ai (adobe illustrator)

Titulo

Cara Buat Design Kad Kahwin Unik

Anda terinspirasi untuk membuat design kad kahwin yang unik dan berbeda dari yang lainnya ? Memang kita pasti merasa bosan dengan design jemputan yang konsep reka bentuk seperti itu itu saja. dan kalian juga ingin memberikan sebuah "perbezaan" didalamnya agar design kad jemputan yang anda buat, kelihatan lebih menarik dan istimewa. Bagaimana caranya dan langkah langkah untuk buat design kad kahwin unik? dengan teliti mari kita tinjau beberapa tips yang templatekadkahwin.com berikan untuk anda.

Cobalah menggabungkan design kad perkahwinan ala media sosial.

Cara Buat Design Kad Kahwin Unik

Sudah banyak memang yang membuat reka bentuk jemputan perkahwinan gaya media sosial seperti facebook, twitter, istagram dan sosmed lain. akan tetapi tidak ada salahnya juga jika anda untuk membuat reka bentuk yang sedikit berbeza dengan menggabungkan bingkai, font, dan warna didalamnya.

Lihat Juga : Font Cantik Untuk Kad Kahwin 

Gunakan Software Design Yang Profesional 

Cara Buat Design Kad Kahwin Unik
Menggunakan software yang profesional dalam membuat reka bentuk kad perkahwinan adalah pilihan utama para pereka dalam merancang sebuah bentuk reka bentuk jemputan. dan software yang paling banyak digunakan oleh seorang design iaitu software: Adobe PhotoShop, Adobe illustrator, dan CorelDraw.

Namun selain itu juga ada software pembuat kad jemputan lain seperti: Ido Wedding Couple Edition, PrintingPress 7.0, Personal Edition, Greeting Card Factory Deluxe, PrintMaster Platinum, dan Hallmark Card Studio® 2016. Silakan Download disini bagi yang berminat.

Kembangkan Selalu Design dengan konsep yang berlainan ragam

Cara Buat Design Kad Kahwin Unik

Yang terakhir dalam membuat sebuah design kad kahwin unik adalah dengan cara terus mengembangkan konsep yang berlainan ragam. dengan mengembangkan konsep Anda tentu boleh menjadi lebih tahu perkembangan yang menjadi sebuah trending dan minat masyarakat luas. Semoga maklumat bermanfaat bagi anda semua, dan sampai Jumpa.

Tidak ada komentar

cars

Diberdayakan oleh Blogger.