Percuma

Format ai (adobe illustrator)

Titulo

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple - Perkahwinan merupakan sebuah detik-detik istimewa bagi yang menjalaninya. Oleh kerana itu biasanya diadakan pesta dengan mengundang saudara, kerabat atau teman yang dikenali dekat.

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple

Oleh kerana itu biasanya dikehendaki sebuah jemputan yang sempurna. Banyak yang menyediakan undangan dengan pelbagai reka bentuk dan model yang keren. Tetapi kadang-kadang hasilnya tidak sesuai dengan apa yang diinginkan. Oleh kerana itu banyak sekali yang mencari Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple.

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple


Namun tidak boleh dinafikan apabila kita menyewa seorang design untuk membuatkan sebuah design seperti yang mana kita inginkan, pasti kosnya tidak boleh dikatakan murah, ya walaupun ada yang menyediakan harga murah namun tidak setanding dengan keinginan kita.

Untuk membuat ad Kahwin elegan dan simple banyak yang boleh anda lakukan dengan mudah. boleh anda menggunakan software photoshop, ilustratror, CorelDraw ataupun menggunakan program bawaan dekstop iaitu microsoft word.

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple

Tanpa Perlu panjang lebar, berikut kami hadirkan Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple.

Tutorial membuat Design Kad Kahwin Sendiri dengan menggunakan Corel Draw


Cara Membuat Design Kad Kahwin Sendiri

Untuk membuat jemputan seperti yang ada produk designkadkahwin.com diatas, Anda diperlukan beberapa peralatan serta bahan. yang diantaranya, Sbb :

  • Software Corel Draw versi terserah, disyorkan yang terupdate, dan yang paling penting masih boleh berjalan dengan baik.
  • Wedding Icon, Wedding Love birds on flowers. Untuk mencari imej-imej tersebut anda boleh memanfaatkan enjin carian dengan google image atau bing images. 
  • Jenis aksara yang akan digunakan untuk reka bentuk, anda berhak memilih jenis aksara apapun yang mengikut seperti selera anda.


Cara Membuat Kad Kahwin Sendiri Dengan Microsoft Word

Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple

Sebelum melakukan membuat reka bentuk Jemputan Perkahwinan Menggunakan Microsoft Word yang perlu di sediakan sebagai berikut:

-Laptop / Komputer
-Printer MP Canon
-Sambungan Internet

Langkah-Langkah Membuat Kad Kahwin Sendiri Dengan Microsoft Word

1.Pertama klik New pilih lalu invitation dengan Format dokumen blank document. Perhatikan yang terlihat pada imej dibawah ini.

Baca Lebih Detil


Dua Tutorial Kad Kahwin elegan dan simple bisa Anda lakukan dengan cara yang menurut Anda mudah, selamat mencoba dan terimakasih.

Tidak ada komentar

cars

Diberdayakan oleh Blogger.