Percuma

Format ai (adobe illustrator)

Titulo

Buat Kad Kahwin Sendiri Guna Microsoft Word Itu Kurang Efektif

Buat Kad Kahwin Sendiri Guna Microsoft Word Itu Kurang Efektif | Mungkin diantara kita semua suka menggunakan Microsoft Word sebagai alat membuat kad undangan perkahwinan, tapi tahukah anda jika dibandingkan menggunakan program aplikasi lain, menggunakan program aplikasi ms.word ternyata kurang berkesan.

Mengapa demikian? kerana kita sebenarnya sudah mengetahui bahawa peranan dan fungsi utama dari program aplikasi microsoft word adalah untuk mengelolah kata, dan memang terdapat didalamnya untuk membuat sebuah template reka bentuk, tetapi harus diakui ciri-ciri reka bentuk yang ada didalamnya pun sangat terhingga.

Agar lebih efektif dalam membuat reka bentuk jemputan perkahwinan dengan cara sendiri boleh menggunakan aplikasi dibawah ini yang disarankan kepada anda para pereka.

3 Software Kad Jemputan Kahwin
Untuk suite jemputan mana tipografi adalah kunci, Illustrator yang sesuai. Grafik yang berasaskan vektor (bermakna tidak diperbuat daripada piksel), sehingga anda akan mendapatkan output halus pada jenis dan ilustrasi Anda elemen sementara masih boleh memasukkan foto atau grafik berasaskan pixel lain. Anda akan dapat menyertakan font kegemaran anda, kegemaran saham atau kebiasaan ilustrasi, dan boleh menetapkan mereka sebagai anda sila.

Adobe Photoshop

3 Software Kad Jemputan Kahwin

Photoshop mempunyai kemampuan sama susun atur dengan Illustrator dengan menambah kesan manipulasi grafik yang kuat bahawa anda mungkin sudah tahu tentang. Anda akan dapat membuat jenis dan memasukkan foto atau gambar lain, tapi pastikan anda menetapkan saiz gambar anda menjadi 300 dpi (dots per inch) atau mereka piksel akan mula kelihatan cantik janky dalam jenis program grafik.

Adobe InDesign

3 Software Kad Jemputan Kahwin
InDesign bukan program grafik seperti Illustrator atau Photoshop, tetapi perkakas susun atur yang memungkinkan anda tan kawalan atas dokumen mana teks dan paragraphics adalah kunci, seperti pada program anda. Gabungan besar akan membuat grafik anda di Photoshop atau Illustrator dan kemudian mengimportnya ke InDesign untuk lay out jenis anda. Ini akan membuat mewujudkan baik meletakkan-out perenggan memenangi.


Tidak ada komentar

cars

Diberdayakan oleh Blogger.